Oldtimerverzekering (klassiekers)

Koester uw klassieker

Uw klassieke auto is een kostbaar bezit. U koestert uw klassieker. Daarbij hoort uiteraard een uitstekende verzekering, zodat u altijd met een gerust hart instapt. Wij hebben ideale verzekeringsoplossingen voor uw oldtimer. Op maat, met een hoge kwaliteit en een scherpe premie.

Wat kunt u allemaal verzekeren via een oldtimerverzekering?

U kunt uw oldtimer op drie verschillende manieren verzekeren:

- Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
- WA/Beperkt Casco 
- WA/Volledig Casco (All Risks)

Indien u kiest voor een WA/Beperkt Casco- of WA/Volledig Casco-dekking dient uw klassieker te worden getaxeerd. Als dit niet zou gebeuren, zou er bij een eventuele schade discussie kunnen ontstaan over de waarde van uw oldtimer.

Een oldtimerverzekering is mogelijk voor klassieke en exclusieve auto's die jaarlijks minder dan 10.000 kilometer afleggen en alleen worden gebruikt voor hobby en recreatie. Dus niet voor dagelijks woon-werkverkeer !

In Nederland is hulpverlening bij schade vaak standaard meeverzekerd. De meeste verzekeraars maken hiervoor gebruik van een hulpdienst die alle dagen van de week, dag en nacht, bereikbaar is. Bij hulpverlening Europa weet u zeker dat uw klassieker bij schade altijd wordt teruggebracht naar Nederland.

Bij sommige maatschappijen bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor een zomertarief. Hiermee profiteert u, wanneer u 's winters niet in uw klassieker rijdt, van een lagere premie.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de oldtimerverzekering? Neem dan contact met ons op. Dan kunt u straks zorgeloos met uw klassieker de weg op!