Verzekeren van uw bromfiets, snorfiets, fiets met hulpmotor, invalidenwagen en brommobiel

De één vindt het leuk om af en toe rond te toeren op zijn of haar snorfiets. Voor de ander is één van de bovengenoemde vervoermiddelen een noodzakelijk kwaad. Feit is dat u in of op één van deze voertuigen veel kwetsbaarder bent in het verkeer dan wanneer u in een auto rijdt. Vaak bent u ook slechter zichtbaar op de weg en is uw snelheid slechter in te schatten. Een ongeluk kan dan in een klein hoekje zitten, waardoor u letterlijk met de brokken zit.

Wat kan/moet u verzekeren?

Vanuit de Nederlandse wet is het verplicht om een motorrijtuig te verzekeren tegen het WA-risico (Wettelijke Aansprakelijkheid, oftewel de schade die u aan anderen toebrengt).

U kunt de dekking uitbreiden met een Casco-dekking voor de schade aan uw eigen voertuig. Dit wordt ook wel een All Risks- of rondomdekking genoemd. Hierdoor wordt ook uw eigen schade, ten gevolge van een ongeval of bijvoorbeeld diefstal, vergoed. Een tussenvorm is WA met onder andere brand-/diefstaldekking.

Bonus/maluskorting en premie

De premie wordt onder andere bepaald aan de hand van de leeftijd van de jongste persoon die het voertuig bestuurt (ook al gebruikt hij/zij het voertuig maar sporadisch). Indien bij een schade blijkt dat de bestuurder jonger is dan de opgegeven leeftijd kan dat tot problemen lijden met betrekking tot de schade-uitkering.

Net zoals bij autoverzekeringen wordt bij bromfietsverzekeringen tegenwoordig gewerkt met bonus/maluskorting, wat de premie behoorlijk kan verlagen.

Ongevallen opzittenden/schade opzittenden/rechtsbijstand

Een ongevallen opzittenden-, schade opzittenden- of (motorrijtuigen)rechtsbijstandverzekering kan vaak worden bijgesloten. Voor een uitleg van deze producten verwijzen wij u naar de onderwerpen 'Ongevallen en Schade op-/inzittenden' en 'Rechtsbijstand'.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in een verzekering voor uw bromfiets, snorfiets, fiets met hulpmotor, invalidenwagen of brommobiel of wilt u meer informatie? Bij Van Vught Financieel Risicobeheer kunt u rekenen op professionele assurantieadviseurs die u graag een persoonlijk advies geven.