Aanhanger/trailer

U rijdt met uw aanhangwagen of paarden-/boottrailer achteruit tegen een andere partij. Of de aanhangwagen/trailer schiet los en botst tegen een stilstaande auto. De kosten van deze schade worden vergoed via de WA-verzekering van het trekkende voertuig waarmee u rijdt.

De schade aan uw aanhangwagen/trailer zelf wordt niet vergoed via de verzekering van uw auto (of ander voertuig). Hetzelfde geldt voor diefstal- en brandschade aan uw aanhangwagen/trailer. Met een aanhangwagenverzekering is ook de schade aan de aanhangwagen/trailer verzekerd, zodat u deze kunt laten repareren of bij total loss-schade kunt vervangen door een gelijksoortig exemplaar.

Wat kunt u allemaal verzekeren via een aanhangwagenverzekering?

U kunt uw aanhanger Casco (All Risks) verzekeren, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld alleen brand/diefstal te verzekeren. De premie is altijd gebaseerd op de nieuwwaarde van de aanhanger. Bij schade krijgt u echter de dagwaarde vergoed.

Vaak zijn een goedgekeurde wielklem en/of goedgekeurd disselslot verplicht om dekking te hebben buiten een afgesloten ruimte. Dit is omdat diefstal bij aanhangers/trailers toch wel het grootste risico is waarmee u te maken kunt krijgen.

Interesse?

Met een aanhanger/trailerverzekering is deze verzekerd tegen de risico's die u loopt. Neem daarom contact met ons op voor deze verzekering. Dan kunt u met een gerust hart uw dieren/spullen vervoeren!