Echtscheiding

Aan een relatie begint u met de bedoeling om samen een mooie toekomst op te bouwen. Zeker als er kinderen in het spel komen, is de insteek: "samen met die persoon wil ik oud worden en onze kinderen opvoeden". Helaas loopt niet altijd alles zoals we het wensen en kunt u in een situatie terechtkomen waarin een (echt)scheiding onvermijdelijk is.

Wanneer u met een scheiding of met het verbreken van een samenlevingsverband te maken krijgt, ontstaan er veel vragen. Van Vught Financieel Risicobeheer kan u helpen met het regelen van de aangifte voor de inkomstenbelasting, verzekeringen en het geven van advies, bijvoorbeeld op het terrein van het spaargeld. Wij zijn u hierbij graag van dienst.

Overige zaken

Voor overige zaken, zoals:

- het verdelen van bezittingen en schulden
- het toedelen van de woning
- het maken van een ouderschapsplan met betrekking tot de kinderen
- het berekenen van de kinder- en partneralimentatie
- het verevenen van de pensioenen
- het berekenen van het besteedbaar inkomen na de scheiding

verwijzen wij graag naar een deskundige op dit gebied.

 

Enkele deskundigen die wij u kunnen aanraden, zijn:

- Frank van Boxtel van De Scheidingsplanner (http://www.scheidingsplanner.nl/scheiden/vestigingen/71/de-scheidingsplanner-uden.html.
- Van Rooy Van Kessel Advocaten, die u juridisch maar ook in het vrijwillige traject kunnen helpen
- Femke Bergmans van Bergmans Mediation.

Zij kunnen samen met u en uw (ex-)partner afspraken maken over de scheiding en het hele proces begeleiden, inclusief het indienen van het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank. U hoeft dus niet alsnog naar een advocaat.

Wij hopen dat zowel voor u als voor uw (ex-)partner uiteindelijk alles naar tevredenheid is geregeld en dat er, zeker in het belang van de kinderen, goede afspraken zijn gemaakt!