Particuliere rechtsbijstandverzekering

Juridische problemen?

Een (juridisch) meningsverschil, ruzie of conflict kan zomaar ontstaan: uw auto raakt beschadigd door een onjuist ingestelde wasstraat. Uw dochter wordt tijdens het backpacken in Australië aangereden. Het product dat u via internet gekocht heeft, wordt niet geleverd. En stelt u zich eens voor dat u wordt ontslagen of uw huis wordt uitgezet...

Wilt u op deze momenten kunnen terugvallen op specialisten die u bijstaan, zonder dat u voor hoge kosten komt te staan? Sluit dan nu een rechtsbijstandverzekering af. Als u wacht tot het moment dat het echt nodig is, is het immers vaak te laat.

Wat kunt u verzekeren via een rechtsbijstandverzekering?

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u kiezen uit verschillende te verzekeren rubrieken. Zo kunt u al beginnen met een motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering. Deze is als extra dekking af te sluiten op een auto- of motorverzekering en biedt u dekking voor juridische problemen voor dat betreffende voertuig.

Misschien is het verstandiger om te kiezen voor een volledige verkeersrechtsbijstandverzekering. Daarmee zijn u én uw gezinsleden verzekerd voor juridische hulp voor alle problemen in het verkeer. Dus niet alleen als automobilist, maar ook als voetganger, fietser etc. Voor een geringe extra premie bent u op die manier veel uitgebreider verzekerd.

De rechtsbijstandverzekering is bovenop het verkeersrisico uit te breiden met het consumentenrisico. Dit geeft dekking voor juridische problemen met betrekking tot zaken die u koopt (zoals een ander huis, een auto, meubels etc.). Deze dekking wordt vaak gecombineerd met een dekking voor het woonrisico, voor problemen met betrekking tot uw (huur)huis, burenconflicten etc.

Vervolgens kunt u op uw rechtsbijstandverzekering de rubriek Inkomen mee verzekeren. Dan zijn ook (juridische) problemen met uw werkgever, uitkerende instanties etc. meeverzekerd.

Als u alle rubrieken wilt verzekeren, voegt u nog de categorie Fiscaal en Vermogen toe. Deze biedt dekking bij juridische conflicten met betrekking tot uw belasting en toeslagen alsmede bij conflicten over een tweede huis, aandelen etc.

Afhankelijk van uw wensen kunt u een rechtsbijstandverzekering zo samenstellen dat deze voor u op maat is gemaakt. Let wel: de procedure rond een echtscheiding is over het algemeen uitgesloten op de rechtsbijstandverzekering. Hierdoor komen de kosten die u maakt bij een echtscheiding voor uw eigen rekening.

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Ook al denkt u het gelijk aan uw kant te hebben, een ander daarvan overtuigen en de schade verhalen kan zeer ingewikkeld zijn. Dit kan onverwacht hoge kosten, van bijvoorbeeld advocaten, met zich meebrengen.

Met een rechtsbijstandverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. De experts van de maatschappij nemen u het werk uit handen en zorgen voor de oplossing die u zoekt. Zij ondersteunen u zo nodig tot in de rechtszaal. Voor dringende zaken kunt u hen zelfs 7 dagen per week en 24 uur per dag bereiken.

Neem daarom contact met ons op voor een rechtsbijstandverzekering. Dat geeft u een gerust gevoel!