Reis- en annuleringsverzekering

Prettig op vakantie!

Van elke reis, weekendtrip of vakantie wilt u volop kunnen genieten. En krijgt u tóch te maken met pech of tegenslag, dan wilt u zo snel mogelijk hulp.

Met een reis- en/of annuleringsverzekering kan dat prima geregeld worden. Voor een bepaalde periode of met een doorlopende verzekering het hele jaar door. Verzekeraars bieden standaardpakketten of verzekeringen op maat, met een hoge kwaliteit en een scherpe premie.

Wat is er verzekerd op een reis- en annuleringsverzekering?

De reisverzekering biedt een basisdekking die u kunt aanvullen met bijvoorbeeld de rubrieken Geneeskundige kosten, Bagage, Hulp en Huur van een vervoermiddel. Vaak is uw ziektekostenverzekering binnen de Benelux toereikend, maar gaat u naar andere landen, dan is het meeverzekeren van geneeskundige kosten zeker aan te raden. Uw ziektekostenverzekeraar vergoedt de kosten vaak maar tot de in Nederland geldende kosten, terwijl de geneeskundige kosten in andere landen vaak aanzienlijk hoger zijn. Zonder deze aanvullende dekking op uw reisverzekering komen de resterende kosten voor uw eigen rekening. Iets wat behoorlijk in de papieren kan lopen.

Reisverzekeringen hebben meestal een maximum vergoeding per rubriek. Neemt u duurdere spullen mee of wilt u uitgebreider verzekerd zijn, dan adviseren wij u om een topdekking met hogere verzekerde bedragen te kiezen.

Kiest u voor een annuleringsverzekering, dan bent u ook verzekerd tegen de kosten van het vooraf annuleren of de kosten van ongenoten reisdagen bij tussentijdse afbreking van uw reis. Bij een garantie-annulering wordt in het geval van voortijdig afbreken van uw reis de reissom zelfs volledig vergoed (inclusief de reeds genoten reisdagen).

De meeste verzekeraars hebben bij de reis- en annuleringsverzekering een hulplijn die 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar staat. Bij pech, ongevallen, ziekenhuisopname en calamiteiten, waar ook ter wereld, kunt u hen bereiken.

Wat kunnen wij u extra bieden op een doorlopende reisverzekering? Zijn uw kinderen bij het afsluiten van een reisverzekering nog geen vijf jaar, dan zijn ze gratis meeverzekerd!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de reis- en/of annuleringsverzekering? Neem dan contact met ons op of loop even binnen. Wij wensen u alvast een prettige vakantie!