Privéadministratie

Als de administratie thuis niet goed wordt bijgehouden, kan dit wel eens een onoverzichtelijke boel worden. Rekeningen stapelen zich op. En wanneer u iets terugzoekt, lijkt het onvindbaar. Hoe kunt u ervoor zorgen dat ook thuis uw administratie netjes en overzichtelijk blijft?

Administratie kunt u leren

Om alle administratie thuis netjes op orde te houden, is een aantal dingen nodig. Zo is het handig om gebruik te maken van ordners. Hierin kunt u alle papieren netjes en op volgorde opbergen. Wanneer u een overeenkomst afsluit, bijvoorbeeld bij de bank, krijgt u hier vaak een map bij. Ook deze is handig om te bewaren en uw gegevens in te administreren. Verder kunt u in de ordners gebruik maken van tabbladen, om een aantal zaken gescheiden te houden. Het is het beste om de meest recente papieren bovenop te leggen.

Huishoudboekje

Verder raden we aan om een 'huishoudboekje' bij te houden. Dit kan op de ouderwetse manier, met pen en papier. Het is echter handiger om dit in de computer in een Excel-overzicht te doen. Zo kunt u precies zien wat er aan geld binnenkomt en wat er wordt uitgegeven. Tegelijk geeft het inzicht of er misschien zaken zijn waarop u kunt besparen.

Hypotheekteruggave

Met een hypotheek kunt u een maandelijkse teruggave aanvragen. Maar wanneer u deze maandelijkse teruggave niet echt nodig heeft, kunt u er ook voor kiezen om dit jaarlijks te laten doen. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat u dan in één keer een aanzienlijk bedrag ontvangt.

Toeslagen?

Verder is het altijd goed om eens te bekijken of u in aanmerking komt voor bepaalde toeslagen, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag.

Betalen!

Rekeningen die moeten worden betaald ... het lijkt soms alsof ze blijven binnenstromen. Let op dat u deze rekeningen nog niet meteen opbergt in een ordner. Dan kijkt u er namelijk waarschijnlijk niet meer naar om.
Voordat u het weet, is de gestelde betalingstermijn overschreden en krijgt u een aanmaning op de mat. Tegenwoordig is een betaling gemakkelijk en snel te regelen via internetbankieren, zodat de rekeningen op tijd worden betaald.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek aanvragen? Neem dan even contact met ons op. Bij Van Vught Financieel Risicobeheer kunt u rekenen op professionele adviseurs die u graag een persoonlijk advies geven.