Particuliere aangifte

Ziet u de welbekende blauwe envelop al met buikpijn tegemoet? De jaarlijkse belastingaangifte invullen is voor de meeste mensen niet het meest favoriete en gemakkelijkste werkje.

Wanneer u een aangiftebrief heeft ontvangen, moet u vóór 1 april van dat jaar aangifte doen voor de inkomstenbelasting en de premie volksverzekeringen. Het zal u niet zijn ontgaan dat de fiscale spelregels ieder jaar weer wijzigen. Dat is best lastig! Belastingaangifte doen lijkt soms gemakkelijk, maar het blijft toch altijd de vraag of het wel correct is gedaan.

U blijft dan tobben met vragen. Betaal ik niet teveel belasting? Of doe ik de aangifte toch iets te gunstig en kan ik achteraf een terugbetaling verwachten? Maak ik wel optimaal gebruik van andere teruggaven?

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Van Vught Financieel Risicobeheer verricht voor u, in samenwerking met Sigmans & Partners en Qualicount Accountancy en Belastingadvies, alle voorkomende administratieve, bedrijfseconomische en fiscale werkzaamheden.

Onze ervaren en professionele adviseurs zorgen dat u alle mogelijkheden goed benut. Zo wordt belastingaangifte doen een stuk plezieriger.

- U loopt niet onnodig geld mis.
- U bespaart veel tijd.
- U krijgt advies waar en wanneer u dat wilt.

Wat doen wij?

Wij kunnen u van dienst zijn met uw:

- belastingaangifte
- voorlopige teruggave/aanslag
- zorgtoeslag
- huurtoeslag
- kindgebonden budget
- kinderopvangtoeslag
- bezwaar/beroep
- middeling
- belastingadvies (bijleenregeling, fiscale gevolgen echtscheiding, bepalen van uw eigen woningschuld bij oversluiting etc.)
- uitstel aanvragen voor het indienen van de aangifte

Estate planning

Estate planning houdt in dat uw vermogen, met behoud van de juridische waarborgen, zo goedkoop mogelijk overgaat naar de volgende generatie. Deze overdracht kan zowel tijdens leven als na overlijden plaatsvinden. De belangrijkste instrumenten daarvoor zijn:

- schenken
- wijziging of omzetting van huwelijkse voorwaarden
- het opstellen van een testament

Door splitsing van het vermogen tijdens uw leven kunnen de nadelige effecten van een aantal belastingtarieven zo veel mogelijk worden omzeild. Hoe hoger de waarde van de nalatenschap, hoe meer belasting er namelijk moet worden betaald. Ook kan op een handige manier gebruik worden gemaakt van de éénmalige en jaarlijkse fiscaal vrijgestelde bedragen zoals deze gelden voor de schenkbelasting (anders dan voor de erfbelasting!).

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, een vrijblijvend gesprek of een offerte aanvragen? Neem dan even contact met ons op. Bij Van Vught Financieel Risicobeheer kunt u rekenen op professionele adviseurs die u graag een persoonlijk advies geven.