Beroepsaansprakelijkheid

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

U probeert uiteraard uw werk zo goed mogelijk te doen. Hetzelfde geldt voor uw medewerkers. Maar een vergissing is menselijk. Een beroepsfout die uitsluitend vermogensschade tot gevolg heeft, is onder de beroeps- aansprakelijkheidsverzekering gedekt.

Wat is gedekt?

Bij het adviseren kunnen u of uw medewerkers de situatie verkeerd inschatten, waardoor de klant schade lijdt. Als er geen sprake is van schade aan personen of zaken, hebben we het over zuivere vermogensschade. Dat risico kan worden verzekerd met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Omdat het aansprakelijkheidsrisico niet voor iedere beroepsgroep gelijk is, zijn er verschillende polissen ontwikkeld, toegespitst op het specifieke risico van een bepaald beroep. De polis geldt alleen voor fouten die binnen de verzekerde hoedanigheid worden gemaakt. Een goede omschrijving van de activiteiten is hierbij van groot belang.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of wilt u meer informatie? Bij Van Vught Financieel Risicobeheer kunt u rekenen op professionele assurantieadviseurs die u graag een persoonlijk advies geven.