Tijdgebrek frustreert ondernemers, zo blijkt uit onderzoek van de Amersfoortse.
Te weinig tijd voor innovatie, te weinig tijd voor klanten, te weinig aandacht voor de strategie, het vinden van een balans tussen werk en privé en aandacht voor een gezonde leefstijl: het zijn de vijf dilemma’s die ondernemers de meeste kopzorgen bezorgen, zo blijkt uit onderzoek van De Amersfoortse onder duizend ondernemers.

Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan 15 procent of minder van zijn tijd te besteden aan innovatie, terwijl voor slechts 40 procent dit ook de gewenste tijd is die ze aan innovatie willen besteden. Ondernemers zouden ook meer tijd aan nieuwe klanten willen besteden. Slechts één op de vijf ondernemers heeft een langetermijnstrategie voor de komende één tot drie jaar. Volgens een kwart van de ondernemers is de grootste uitdaging bij het opstellen van een lange termijn strategie de drukte van de dag.
Vier op de vijf ondervraagden geeft aan een gezonde levensstijl te hebben. De ondernemers vinden van zichzelf dat ze voldoende gezond eten en op regelmatige tijden, ze sporten voldoende om fit te zijn en ze luisteren naar eigen zeggen naar hun lichaam als ze moe zijn. Negen op de tien ondernemers geeft aan tevreden te zijn met de balans tussen werk en privé.
Directeur aov Frank Romijn: "Ondernemers vinden het niet erg om veel werk te verzetten en lange dagen te maken. Maar dat is ook hun valkuil. Ze negeren fysieke en mentale signalen die aangeven dat ze roofbouw plegen op lichaam en geest. Vaak wordt pas te laat aan de bel getrokken."

De top-5 dilemma’s waar ondernemers mee te maken hebben is:
1. Structureel tijd inplannen of ik ben te druk met de dagelijkse gang van zaken
2. Focus op bestaande of nieuwe klanten
3. Tijd vrij maken om te sporten of alleen als ik tijd over heb
4. Ik luister naar mijn lichaam als ik moe ben of ik ga door tot het werk af is
5. Lange termijn of ik leef met de dag