Het eerste vrijwillige ZZP-pensioenfonds is een feit. APG-dochters Inadmin en Loyalis nemen de uitvoering voor hun rekening.

Binnenkort wordt een uitvoeringsovereenkomst ondertekend met de samenwerkende ZZP-organisaties Zelfstandigen Bouw, ZZP Nederland, PZO en FNV zelfstandigen. Vanaf maandag is het mogelijk om de website www.startjezzppensioen.nl te bezoeken, waar meer informatie te vinden is over de regeling. De regeling zou in januari 2015 van start kunnen gaan.

Dit pensioeninitiatief combineert volgens de initiatiefnemers de voordelen van individuele keuzevrijheid en de kracht van het collectief. Zzp’ers kunnen geheel naar eigen inzicht flexibel en vrijwillig bedragen inleggen en op de zelf bepaalde pensioenleeftijd, tussen de 60 en 70 jaar, kiezen voor een pensioenuitkering met een looptijd van 10, 15 of 20 jaar.

De samenwerkende ZZP-organisaties en Inadmin en Loyalis werken in de komende periode de nadere details en de manier waarop het pensioeninitiatief concreet wordt uitgevoerd, verder uit. Daarnaast worden stichtingsbestuur en inspraak van de deelnemers nader vastgesteld, waarbij het uitgangspunt is dat het een regeling voor én door ZZP’ers is.

De collectieve pensioenregeling is mogelijk geworden dankzij een jarenlange lobby van de samenwerkende ZZP-organisaties voor de aanpassing van de wet- en regelgeving.

Tags: home, mkb, pensioenen