De PVV heeft een speciale website geopend waar Nederlanders elke vorm van fraude in de zorg kunnen melden. Met de site www.fraudeloketzorg.nl hoopt de partij een deel van de 2 tot 5 miljard aan zorgfraude te achterhalen die jaarlijks wordt gepleegd.

"Er verdwijnen jaarlijks miljarden euro's in de zorg door fraude," aldus Reinette Klever van de PVV. "Als we dit terughalen kunnen we bijvoorbeeld de zorgpremie bijna halveren."

De PVV vindt dat het ministerie van VWS veel te weinig doet om de fraude in de zorg een halt toe te roepen. Daarom is de PVV met dit online fraudeloket zelf achter de knoppen gaan zitten. "Iedereen kan via het fraudeloket misstanden doorgeven, van foute declaraties tot het onnodig laten terugkomen voor controles.
Ook zaken als vervalste verzekeringspasjes, vervalste recepten of illegale medicijnen en ondeugdelijke hulpmiddelen zijn vormen van fraude die mensen kunnen melden op de website." Alle serieuze berichten worden door de PVV geanonimiseerd aan de minister van VWS overhandigd.

Laat verzekerden de nota checken. De PVV heeft eerder al voorgesteld om de zorgnota voortaan eerst naar de patiënt te sturen. Deze kan de rekening dan controleren en vervolgens doorsturen naar de zorgverzekeraar. Klever: "Dit heeft twee voordelen.
Ten eerste krijgt de patiënt zelf inzicht in de kosten, wat bij kan dragen aan het zuinig omgaan met zorg.
Ten tweede ziet de patiënt gelijk fouten in declaraties, bijvoorbeeld een poliklinisch bezoek dat gedeclareerd wordt als een klinische opname." Terug dus naar de werkwijze van de particuliere zorgverzekering.